Автор Тема: Измами всякакви  (Прочетена 3016 пъти)

admin

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 265
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Измами всякакви
« -: 26 Май, 2010, 11:26:54 »
http://www.izmami.com/

КРАЖБАТА НА ФИРМИ ИЗМЕСТИ ИЗМАМИТЕ С ИМОТИ
21 05 2010
В момента е по-лесно да откраднеш една фирма, която има 10 имота, отколкото да откраднеш само един-единствен недвижим имот. Това заяви за „Класа“ Емил Радев, депутат от ГЕРБ и член на правната комисия. Той разясни механизма за кражба на фирми, който в момента се практикува свободно поради пролуки в законодателството. „Заради свободния достъп до Търговския регистър и многото качена информация сега всеки може да си извади пълномощно с личните данни на собственика и образец от подпис, с който да промени устава или дори да продаде фирмата“, категоричен е депутатът. „Ако премахнем свободния достъп до регистъра, ще знаем, че 50 или 100 човека са вадили данните на дадена фирма“, коментира Радев.
http://www.izmami.com/krazhbata-na-firmi-izmesti-izmamite-s-imoti.html
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/

OwnerBG

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 109
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Re: Измами всякакви
« Отговор #1 -: 09 Юни, 2010, 07:40:36 »
Над 40 сгради проектирани от инженер-измамник
02 ноември 2009 / News.dir.bg
Обитателите на над 40 сгради във Варненско и Добричко са поставени в смъртна опасност. Строителната конструкция на жилищата им е проектирана от инженер-измамник.
Сред проектите му има и такива за многоетажни кооперации, алармира председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) - Варна Румен Иванов, съобщава "Позвънете новини". По думите му мошеникът с инициали И.Г.Г. полага подписа си под строителните книжа още от 2003 г. Проектантската си правоспособност той придобил с фалшива диплома, което е установено по безспорен начин след справка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. За периода до сега той е успял да създаде и фирма, в която да наеме още 8 души. Натрупал и сериозен списък от клиенти, заради по-ниските цени на услугите, които предлагал. В дейността си се консултирал с по-възрастен проектант, но одобрението на всички документи в крайна сметка е минавало през него.
Деянието му е изключително опасно, защото той е изготвял строителните конструкции, нещо на което се крепи цялата сигурност на сградата, коментира инж. Иванов. Той добави, че вече са предупредени архитектите, с които е работил измамникът. Сега се издирват чертежите на всички обекти, които са минали през кантората му.
Ще ги разгледаме на Експертен съвет, за да преценим какво можем да предприемем, за да предотвратим фатални последици, каза още Иванов. Вместо да помага на камарата общинската администрация спъвала разследването. Чиновниците се притеснявали, че по този начин се компрометира и тяхната работа, понеже са допуснали издаването на строителни разрешения по фалшивите проекти.
Сериозни нарушения е допуснал и строителният надзор приел сградите. В камарата на няколко пъти разглеждали проекти на пишман инженера, но всички предположили, че допусканите нарушения са заради липса на достатъчна компетентност, докато накрая направили и справка в университета. Последния път наглият мошеник си позволил да фалшифицира подписа и печата на техническия надзор.
Случаят вече е предаден на прокуратурата, заяви председателят на КИИП.
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/

Хаджи Балабан

 • Ентусиаст
 • *
 • Публикации: 5
  • Профил
Re: Измами всякакви
« Отговор #2 -: 27 Юни, 2010, 08:42:19 »
ВНИМАНИЕ! НОВА КЛАСИЧЕСКА СХЕМА ЗА ИЗМАМИ ДЕБНЕ БАНКОВИТЕ КЛИЕНТИ!

Току що си си изтеглил пари от банката. Внезапно те настига запъхтян и добре облечен господин с костюм и бяла риза. Пита те как така не си го чул, при положение че той те бил викал ли викал и затова трябвало да те настигне тичайки. Обяснява ти, че уж бил от охраната на банката и била станала някаква грешка, заради което те моли да отидете заедно до "Правния отдел", където ти да подпишеш някакъв документ. Като му зададеш въпрос - каква грешка, той ти дава GSM-а си, а там предварително вече се е приготвил мним служител - ''юрист'' от банката, който ти се представя с фалшиво име и за да е още по-убедителен, ти казва - - "Аз сега излизам, но вас ще ви обслужи моята колежка на име Х, процедурата е проста, вие само елате." Отивате в сградата отсреща, която е точно на две крачки от банковия клон, където си теглил пари и която сграда е при Централния клон на банката. Докато вървите нагоре към офиса, който уж бил на четвъртия етаж, ви пресреща усмихнат "служител" и ти казва - "Аз съм служителят-юрист от банката, парите, които сте ни дали, са" кредитни"!?!, станало е грешка трябва да ни ги дадете за да им опишем номерата...В офиса има прекалено много хора и за да не става опашка, ми ги дайте на мен, връщам се веднага!" През това време онзи дето е бил уж от охраната слиза надолу по стълбите да посреща друг "клиент". Докато вие започвате да задавате въпроси на юриста-менте, отдолу сепоявява един симпатичен трети човек, който бил клиенцт от чужда банка и идвал във вашата банка, за да види защо не могат да му преведат едни пари от сметка в сметка. Намеква ви, че вашата банка била собственост на фирма от чужбина и може би, банките правят далавера помежду си, като си превеждат маркирани пари. Намеква ви, че вашите ""кредитни " пари не са случайни и може би наистина са белязани, та видите ли затова трябва да се опишат по серийни номера. За по-запознатите хора, парите са универсално платежно средство, което ги прави заменими с други, затова е глупост да даваш да се описват серийните номера, още повече не си в полицията или следствието, където се използват белязани пари за разкриване на престъпления. Измамниците правят всичко възможно, за да ти създадат усещането за спешност и липса на време, за да им се довериш. Коронен номер е, когато клиентът-менте си даде парите на "юриста", а онзи дойде след минутка и му ги върне - вече "описани", едва ли не всичко е точно - и вълкът сит и агнето цяло. В идеалния за измамниците случай,
жертвите си дават парите на "юриста", които уж се качва горе до "офис-а". Когато на жертвата и писне да чака, тя се качва на горния етаж - но какво да види - офис няма! Юристът се е измъкнал през асансьора и е слязъл на долния етаж, клиентът си е тръгнал отдавна, охраната - отишла да посрещне нов клиент също отдавна е изчезнала, а парите ги няма!

Имайте пред вид, че подобни измамници стоят пред, около и в банковите салони на много от банките, ослушвайки се и оглеждайки се за потенциални балъци, без да се притесняват от присъствието на камери. Все пак, главното действие става на "тяхна територия"! Не се притесняват да действат дори в централен клон насред пъпа на София! Освен по банките, същите са плъзнали и по различните институции!

Умоляват се банките да поставят на входа на всеки свой клон предупредителен надпис - "Внимание - Измамници", под който да има инструкции за желаещите да четат!

Недопустимо е заради липсата на клиенти във време на финансова криза, банките да не предупреждават клиентите си и обикновените хора за съществуващата опасност, а да премълчават фактите в името на своя "престиж"!

Да бъдем будни!

http://po-sveta-i-u-nas.blogspot.com/2009/12/blog-post.html