Автор Тема: Абсурдът да си собственик-три бариери те делят от собственното ти жилище?!  (Прочетена 2352 пъти)

admin

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 265
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Кооперацията, в която живея е нова и голяма. Има вътрешен и външен двор. Вътрешния двор от градинка се превърна в паркинг с бариера.Външният двор граничи с тесен, но за сметка на това доста оживен булевард. От булеварда към комплекса има само два входа. Сега на единия са заварили метална бариера, а на другия е поставена вдигаща се, с охрана и такса. Новите стопани са бившите 777.
Равосметка- 3 бариети пред дома ти! То в граничните зони няма толкова! Когато застанеш да се обясняваш на охраната къде отиваш или да си платиш вероятноста някой да те отнесе е доста голяма.

На отсрещната страна на булеварда има детска градина. По никакъв начин не е ограничена скоростта на колите. Имаше една пешеходна пътека, която тотално се изтърка. При опит да съзираме общината за проблема, отговорът беше: Няма регистрирано ПТП в този участък, така че всичко ви е наред. Нима трябва да прегазят някое дете, за да се вземат мерки?
Входовете на кооперацията са откъм вътрешния двор.Което принципно не е лошо. Но за там има един единствен проход, който е висок 2.7м. Пожаните коли били 3м. Дано никога не се налага да идват!
Доставчик на кабелна телевизия напрактика не можеш да си избираш. Защото трябва да прокарат кабел до кооперацията, а инвеститора не позволява да разкопават имота му. И все пак имаш избор- сателитна чиния на терасата или каквото хванеш от ефирните телевизии....Официално неговият коментар беше:"Не ги задължавам да се абонират към една телевизия, могат да изберат, която искат, това си е техен проблем, допълни той."
Интернет доставчик.. хм.. също не можеш да си избираш. С тази разлика, че на всеки етаж са монтирани разклонителни кутии, без някой да пита живущите искат или не точно тази фирма. Както се сещате други доставчици не могат да пуснат кабел. Избор-този, който са ти натресли или Виваком, понеже има розетка на стената. За жалост тя се оказа бутафорна. Така изборът се свежда до: Да ползваш или да не ползваш интернет.
Примиряваш се някак с некачественото строителство. Преглъщаш наводненията в избените помещения при всеки по- силен дъжд. Щото видите ли канализацията не можела да поеме всичко и това не е проблем на инвеститора.
Но би трябвало да е негов проблем! Все пак сградата си има гаранционен срок.
Инвеститора е отправял заплахи до различни хора. За жалост нямаме записи на разговорите. Още по- абсурдно е, че може да ни съди за клевета!
Лесно е да заплашваш майки с деца и бременни жени, служители в системата на КАТ и МВР, че ще загубят работата си, понеже нямат право да протестират. Да нямат, но докато са на смяна. След това са обикновени граждани които също имат права.
Заложената в първоначалния план уютна градинка във вътрешния двор постепенно отстъпи място на огромен паркинг. Всички строителни отпадъци бяха заровени в малкото останало от градинката. (разполагаме със снимков и видеоматериал от заравянето на отпадъците). С това не можахме да се примирим- писахме жалби, но уви.. нямаше резултат. Наложи се да се примирим и с това.


Имаше право на избор- подземно, надземно и свободно място за паркиране. Подземните паркоместа струват по 10 000 и 12 000 евро. Писах за проблема с мазетата. Положението с гаражите не е по- различно. Те също се превръщат в своеобразни аквариуми. Все едно да си купиш много скъп аквариум
Паркоместата на открито струват 3500 евро или месечен аобонамет от 30 лв. Ако това си беше нормален платен паркинг еясно, че таксата отива за покриване на разходите по поддръжката. В този случай за 3500 евро или 30 лв на месец получаваш единствено екстрата да спираш пред входа си. Никой не поема отговорност за евентуална щета, няма охрана. Срещу еднократна такса от 50 лв получваш дистанционно, с което сам да си вдигаш и пускаш бариерата. Една бариера не означава охраняем паркинг!
Както каза инвеститора: “По закон съм длъжен да осигуря паркоместа на всички живущи, но никъде в закона не е казано, че трябва да е безплатно. Безплатно е само сиренцето в капана на мишката.”
Отново трябваше да се примирим...

Някои предпочетоха да си плащат месечен наем, други паркираха на свободния паркинг отпред. До началото на месец май. Прибирайки се една вечер, заварихме нова бариера точно на входа на комплекса. Свободният до тогава паркинг бе отдаден под наем на бившите 777.Който "паркинг"всъщност е гола земя с леко големи кратери,в които не една или две брони са пострадали..

Идеална част от земята трябваше да бъде прехвърлена заедно с издаване на натораилания акт. Това се позабави, докато не изпратихме нотариални покани.(които сигурно са и предизвикали гнева му,че да тръгне да ни заплашва) След това се сдобихме с процент идеални части от недвижимия поземлен имот.
"Идеални части ще им се прехвърлят, но не и от паркинг. Ще им прехвърля това, което е под блока, в зелените площи, в подходите и тротоарите - това, което реално обслужва жилищата, обясни инвеститорът."
Ето колко абсурдно е да си собственик днес!

Ще помоля модераторите на този форум да ни подкрепят като направят темата важна.За да може повече хора да видят несправедливоста...
Как ние хората,обикновенните хора ,не се примеряваме с лъжите и рекета!!!
И това не е всичко! До колкото разбрах въпросният инвеститор СД «Микрон- Караилански- Йосифов и сие» притежават друг строителен обект, който все още не е завършен. Хората са теглили кредити и си плащат лихвите, някои от тях дори и наем плащат и чакат някога да бъде завършен.

Ако има и други ограбени нека се свържат с нас във фейсбук в групата ни-Право на дом.

Пиша всичко това с надежда да достигне това до много хора и до тях и да ни подкрепят. Вярвам, че заедно можем да доведем нещата до справедлив край.

Имат и хотел в Банско. От там не са доволни и персонала и клиентите.Бих искала да вметна,че освен хотела в Банско- х-л Гинес,техен е и х-л Калина гардън на Сл.бряг,както и винарска изба "Уинди Хилс"-"Ветровитите хълмове"-гр.Сливен.Няма да изброявам другите имоти.

Моля ви, подкрепете няколко простосмъртни семейства,на които им писна да си мълчат и да ги тъпчат отвсякъде

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/topic.php?uid=127281497297907&topic=84


Видео
Право на дом
http://forum.sobstvenik.com/index.php/topic,200.0.html
« Последна редакция: 30 Май, 2010, 23:46:28 от admin »
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/

admin

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 265
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Добре е да се даде повече информация какво всъщност притежавате от идеалните части на земята.В кой парцел е построена сградата, и дали предния паркинг не е в друг парцел, притежание на строителя или на на друг собственик.
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/