Анкета

В дъното на парцела съм на 2-те регулационни линии

Това ли е основната грешка ?
0 (0%)
Да подам ли заявление за търпимост
1 (100%)

Общ брой гласове: 1

Гласуването приключено: 28 Декември, 2010, 23:53:07

Автор Тема: Незаконно сторойтелство  (Прочетена 2122 пъти)

suhodol

  • Ентусиаст
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Незаконно сторойтелство
« -: 18 Декември, 2010, 23:53:07 »
Получих разрешение за строеж 2002 г. В дъното на парцела на 2-те регулационни линии. За гараж със склад и офис .
Гаража с склада се на партера, офиса на 1-ви и помощтно помещение на 2-ри. Когато стройтелната фирма трябваше да направи засечките на 2-рия етаж за покрив ме убедиха да направя цял етаж. Съгласих се въпреки че нямах предвидени пари за цял етаж.
Кото попитах как ще стане с озаконяването ми казах , че ще стане лесно защото до като не е завършен стоежа ще внесат документите в общината. Когато получех отказ от Общината, вече бях направил и покрива.
Отидох при юрис, който ми каза , че за това че съм в дъното на парцела няма да мога да го узаконя.
В края на 2003 го декларирах като незаконно. След като го огледаха ми написаха констативен акт за изменение от удобрени книжа. Казаха ми да чакам. Два пъти ми връщаха проектите от заснемането. Пред 2 седмици ми извикаха в Общината и ми казаха, че в моя случей трябва да подам заявление за търпимост. Незнам какво да правя .
Разбира се търся съвет. Наех Надзорен съветник, който беше оптимист, но от месеци нищо не е направил. Всичко зависи от Главния архитект на общината. Отговорът е че ми е дадено макималното и че съм прекалил. Предварително благодаря за отговорите.