Автор Тема: Чу ли баба си на село – там има епидемия от изроди  (Прочетена 2983 пъти)

admin

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 265
    • Профил
    • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Да не би да е някаква шибана епидемия по селата. Само за месец имаме шест подобни трупа в пет подобни убийства - от които едното е двойно, при които убитите мъже и жени са поравно. Средна възраст на нападнатите, пребитите и убитите заради няколко лева - 70 години. Най-младата жертва е на 40, най-възрастната - на 88 години, едната е сляпа. Общата стойност на откраднатите им вещи и пари - около 2000 лева. Средната възраст на седмината заподозрени убийци - 28 години. Общото между тях – почти всички са от един етнос.

Шест чифта отрязани уши на дилъри за месец достатъчни ли са да кажем, че на улицата има нарковойна. Шест счупени капачки с чук достатъчни ли са за потвърждение на същото. Шест подслушани разговора пак за толкова време достатъчни ли са за национална истерия за масово подслушване. Ако следващите 30 дни пречукат показно шест мутри – представяте ли си тогава какви етикети ще чуят неотрязаните уши. А тези шест трупа няма кой да ги оплаче извън селото. Няма даже кой да каже – абе, какво става тука, тия цигани пощуряха ли. Двама млади, прави и здрави държат старица, а третият я пердаши и я кара да се кълне в Корана, че няма скрити пари.

Абе, какво става тука, дайте да направим политика от цялата тази изродщина. Дайте да сменим селските кметове с шерифи. Дайте да им дадем пушки с разрешение да ги използват, когато някой влезе да брули орехи в чужд двор. Дайте да променим скапаните закони за правото на самозащита и на защита на частната собственост. Не че така щяхме да спасим онази старица нито оня слепец, но когато имаме епидемия - не можем да чакаме да мине от само себе си. Имаме си работа с изроди, които убиват на случаен принцип и за мизерни пари. А жертвите им не са като отвлечените жертви на „Наглите” например – такива, за които някой после ще има възможност да плати откуп. Жертва вече се става с минимална пенсия, с два златни пръстена или заради евтин телефон.

Трима изроди смазват от бой самотна баба – да ви го начукам в мъжете, да ви го начукам в престъпниците. Да бяхте поне серийни убийци като Синята брада, да бяхте поне психари като „Американски психар”, да бяхте изяли поне бабата като Ханибал Лектър. Но вие сте обикновени гладни боклуци и това е най-страшното - понеже сте много, понеже сте много гладни, понеже сте епидемия и понеже не знаем в кое село ще замръкнете. А всички сме от село и всички имаме живи роднина там.

Ако не бяха обирите на черкезите, щяхте ли да се вдигнете - този въпрос Иван Хаджийски задава във всички села, включили се в Априлското въстание. И навсякъде му отговарят с твърдо НЕ. Само 20 години след изкуственото им заселване по тези земи няколко десетки хиляди черкези правят възможно онова, което не е било възможно с векове – робът да се разбунтува. Левски, Ботев и всички останали са само романтика на свободата – красива, но безполезна без етническата битова престъпност. Която влиза в къшлата да краде овца заедно с неиздоеното й сирене. Хубав, лош или много спорен – този народ е оцелял заради манталитета на дребния собственик. И в редките проблясъци, когато е успявал да формулира нещо като национален идеал – в него непременно са били замесени частното имущество и стока. А в момента дори не разполага с нормални правила, по които да ги брани от антисобствениците.

Наистина ли ви е искрено мъчно и притеснено за изчезващото българско село, в което вече никой не иска да живее, нито да работи. Раздайте тогава на мъжкото население помпи „Мозберг” и му обяснете как и кога ги използват американските фермери. След като стойността на човешкия живот и без това девалвира – нека това да е животът на младите изроди, биещи старци с винкел по главата. Нека се умира заради кражба на меден кабел, а не за притежанието му. И без това програмата ни е запълнена с погребения – поне да погребваме с предимство по-заслужилите.

Не става въпрос за преразпределение на наркопазара, за парите от проститутки, от контрабанда нито за други смъртоносни територии на организираната престъпност. При тази всички са потенциални жертви. Затова е добре още сега да се обадите на село и да питате майка си, баба си - живи ли са, здрави ли са. Особено пък, ако скоро са взели пенсия.И дано си вдигнат телефона.

в-к “Новинар” 24.02.2011
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/