Автор Тема: Сексът и светът  (Прочетена 3679 пъти)

admin

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 265
    • Профил
    • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Сексът и светът
« -: 22 Август, 2011, 15:49:09 »

Замислих се! Как се пише за секса, когато светът е потопен в профанноста на консумизма? С душа, с искреност и всеотдайност, може би, или с любов! Това е отговорът, който тръгва да търси читателят, когато разгръща за първи път книгата на Петър Мотков.
Поведен през лабиринта на времето и отношението между мъжа и жената, между теориите за началата на света и противоречивото отношение към продукта на любовта – децата, читателят неусетно започва да си задава десетки въпроси: Възможно ли е?  Така ли е било? А как е сега?

Къде е границата между физиологичното възпроизводство и духовното измерение на емоционалното пожелаване между мъжа и жената? Какво е сексът? Възможно ли в това толкова силно преживяване да има и толкова много политика, култура и себичност, променяли своя образ през времето, но неизменно оставали отпечатък.
Запитах се! Как може да бъде определена книгата на Петър Мотков – исторически разказ, популярен разказ, изследване или просто грижа за света на влюбените. Всичко би било вярно.

Дипломатът Петър Мотков разказва с прецизност и проследява нишката на събитията.
Натрупалият житейски опит мъж разказва със сигурността на случването. Инженерът прецизно конструира светове и събития, за да опише зависимостите между обикновения човек, неговите потребности и общностите, в които живее. Човекът Петър, търпеливо описва първичността, непосредствеността, грубостта и красотата на секса в света на човека, за да предаде посланието си на света – светът е за двама!

Препоръчвам книгата на всеки, който би искал да вкуси от абсурда на времето, за да почувства изпълващото с любов чувство на принадлежност към него!
Препоръчвам книгата на всеки, който е пропуснал нещо в живота си и би искал отнякъде да започне!
Съветвам родителите да прочетат тази книга с децата си!
Настоявам учителите да отворят с непринудения тон на текста темата за секса пред малките си и по-големите си ученици!

Емилия Евгениева
Доцент доктор от Института по педагогика при СУ

Откъс от книгата на Петър Мотков „Сексът и светът“
http://www.sobstvenik.com/?p=3262
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/