Автор Тема: Поредното предаване за строежа на Любомир Друмчев  (Прочетена 3806 пъти)

admin

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 265
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
След всяко грозно убийство, в което се открие труп в недовършен строеж, някой се сеща, че има огромно количество недовършени гробища на човешките надежди. Преписките се трупат, кухите отговори от администрацията се множат, до следващия труп. Някое бързо интервю за да отбележим проблема, малко шокиращи кадри, задължителните спринцовки на професионалните наркомани, малко клошари за аромат.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1421475532-Kolko_sa_prizrachnite_sgradi_v_Bulgaria.html
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/

admin

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 265
  • Профил
  • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
Re: Поредното предаване за строежа на Любомир Друмчев
« Отговор #1 -: 09 Септември, 2011, 21:47:07 »
И още нещо
Няма оправия с подобни хора

Любомир ДРУМЧЕВ, управител на фирма: Сигнализирах данъчните, те ме наказаха

Фирма СД “Хефест-Друмчев и сие” се занимава главно с внос на храни за кучета и котки и строителство на една административно-жилищна сграда в София. Когато главната ни счетоводителка Венера Вергилова напусна, но не предаде документацията за своята работа от 1995 г. до средата на 1999 г., аз се усъмних и възложих одит.

Оказа се, че дневниците за покупки и дневниците за продажби са фалшифицирани, очевидно със задна дата. В тях са променяни общите стойности на данъчните фактури, променяни са числа в митническите декларации... Т.е. в оригиналните фактури пише едно, а в дневниците, които са предавани в данъчното - друго...

ДДС във фактурата например е 22%, както беше тогава по закон, а в дневника за същата фактура излиза 18%!

Съмнявайки се, че без наше знание дружеството ни е използвано от трети лица за източване на ДДС, през 2000 г. сами подадохме молба до началника на данъчна служба “Младост” с искане да ни се извърши пълна данъчна ревизия за периода от 01.01.1995 г. до 30.09.2000 г. Вместо това обаче ни направиха частична ревизия, за много по-кратък период, и то само по ДДС. Очаквахме задълбочена работа, очаквахме да се съпоставят оригиналните документи с дневниците в данъчното, за да се види имало ли е източване на данък и къде са отивали парите - защото е ясно, че когато се губят 4% от ДДС, те отиват някъде. Нищо такова не се случи. Единственото последствие - наказаха ни, като ни начислиха неверни данъчни задължения по ДДС за 7957,50 лева и неверни лихви 5416,86 лева по издадения с невярно съдържание данъчен ревизионен акт Nо.163/04.06.2001 г. Лихвите растат и до днес!

Оттогава сме в една постоянна епопея на писане на молби и обжалване на данъчни актове.

Подали сме жалби и в Главна прокуратура. Тя възложи на “Икономическа полиция” към СДВР да разследва случая, но резултатът пак беше нулев - макар че в прокурорската преписка видях заверени от офис “Младост” на НАП дневници за покупки и продажби за периода ноември 1997 г. - май 1999 г., написани на ръка от счетоводителката Венера Вергилова и заверени от нея без мой подпис.

Първо, такива документи не се пишат на ръка, и второ - излиза че истинските, изготвени със счетоводна програма и подписани от мен, са подменени както в документацията на счетоводителката, така и в данъчното досие на фирмата ни. А това не може да стане без съучастие на данъчни.

В хода на контактите ни със счетоводството на офис “Младост” на НАП случайно научихме за бъркане в компютъра и “изчистени 200 000 лева” “задължения” по ДДС от сметката на дружеството ни. (Кой и как ги е трупал, кой ги е чистил, в чия полза - явно никой от органите не се интересува).

От офис “Младост” са установени неверни и несъществуващи задължения по ДДС в размер на 61 578,15 лева от 01.10.1998 г. до 31.10.2002 г., които по закон няма, но са видни в самата компютърна справка на НАП от 23.06.2010 г. за задълженията на СД “Хефест-Друмчев и сие”.

Крайният резултат: фирмата ни е срината, семейството ми е съсипано финансово, в държавата продължава да се източва ДДС с милиарди и това не може да става без участие на данъчни. Но когато има конкретен сигнал от обикновен човек, той не се разследва - доказателство е дори фактът, че до днес не сме получили поисканите от нас още на 31 август 2010 г. заверени копия от пълното данъчно досие на СД “Хефест-Друмчев и сие”, за да докажем сами фалшификациите.

http://forum.sobstvenik.com/index.php/topic,166.msg1413.html#msg1413
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/