Автор Тема: ImotiGARD Живей спокойно, защити имотите си  (Прочетена 4021 пъти)

admin

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 265
    • Профил
    • Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“
В празничните дни ще започнем нещо интересно и надявам се полезно.
Представям ви един напълно нов, и донякъде нелогичен инструмент за защита на имота.
Базата данни за вписани имоти ще бъде качена напълно до  05.01.2012г.
Всеки който желае може да стане част от идеята.
Регистрацията е безплатна и лично осъзната.
Ще бъда благодарен за всички съвети и забележки по подредбата, логиката, смисъла и ползваемостта на сайта.

Весели празници.Имотна измама.

Какво всъщност се случва? Някой решава да придобие вашия имот. Със създаване на поредица от документи той си поставя за цел да се представи като собственик на имота. Начините са много и са описвани хиляди пъти.

Чрез директна продажба на заинтересуван купувач или чрез прехвърляне на подставени лица, които да продадат на краен купувач, вие губите имота си. Сменена е собсвеността на имота ви.
Но има едно нещо, което не се сменя при поредицата от измамни действия. Адресът на имота, номерът на парцела или нивата, номерът на квартала в регулационния план, кадастралният номер.

Ако заявите на обществено достъпно място че имот (нива) №123 в местност „Моята местност” в землището на с. Роден край не се продава, то всеки, на когото е  предложен имотът за продажба, след проверка ще знае и няма да купи.

Това място е регистър ImotiGard.

Ако впишете адреса си с улица, номер, номер на блок, етаж, апартамент, то всеки, на когото е  предложен имотът за продажба, след проверка, ще знае и няма да купи.

Ако впишете, че сте оттеглили пълномощното за продажба на имот с неговия номер, издаден от нотариуса и адреса на имота, за който се отнася, то всеки, на когото е  предложен имота за продажба, след проверка, ще знае и няма да купи.

Ако няма кой да купи, няма да има смисъл и от цялата поредица от неистински документи.

Регистрите на собственост, които познаваме, имат за цел да докажат и обявят правата на собственост върху определен имот.
Настоящият регистър ImotiGard си поставя други цели.
С обявяването, че не желаете да продавате, всеки написал адреса или данните на имота  ви в ИНТЕРНЕТ, ще узнае, че ИМОТЪТ НЕ СЕ ПРОДАВА.
Нарекли сме това действие ГРАЖДАНСКА ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА.
Действието е ваше лично решение, подобно на решението да заключите дома си, когато излизате.

За кого е регистър ImotiGard?
За всеки собственик или съсобственик на имот в България.

Възбрана от собственик, съсобственик
Когато имате наследствени имоти, разпръснати на няколко места в страната, вие реално не можете да осъществявате контрол върху тях.
С вписването на ГРАЖДАНСКА ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА ще попречите на всеки, включително и на съсобствениците ви да се разпореждат с общите ви имоти без ваше знание.

Когато сте дали имот под наем и сте отстъпили реалното ползване на имота, има голяма вероятност, необезпокоявано имотът ви да бъде показван, спазарен и продаден. С вписването на адреса в регистър ImotiGard, тази възможност намалява драстично.

Вписване на предварителни договори за покупка на имот.
Покупката на имот на зелено” с предварителен договор е изгодна, но и високо рискова сделка. От няколко години кризата принуди строителите и инвеститорите да търсят всевъзможни начини да осигурят свежи пари. За съжаление, първият актив, който могат да използват, е обект, за който има сключен единствено предварителен договор.

Двойните и тройни продажби не са екзотика. Дебатът дали, кой, кога и къде да вписва тези договори, тече от години. Докато чакате някъде да се вземе решение, впишете договора си в ImotiGard и защитете парите си. Недовършените строежи са навсякъде около нас и за придобиването им има сериозни апетити.

Официалният старт на регистър ImotiGard ще е 01.01.2012 г.
Вписването на имот е напълно безплатно. Изисква се единствено регистрация и потвърждение.
Администраторите на регистър ImotiGard си запазват правото да свалят от сайта имот, договор или друго вписване, което нарушава добрите нрави, клевети или злепоставя.

Регистър ImotiGard не е законова процедура.
Той е инструмент, който вие да използвате.
Той е вашето отношение към дома и имота ви.

http://www.imotigard.com/zashto-imotigard

http://www.imotigard.com/
Да си собственик не е само притежаване, а грижа и мъка.
http://www.sobstvenik.com/
Балкански рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути“ http://www.babamartaworld.com/