Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - admin

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31

На 7 февруари 2012 г. ще се проведе семинар-дискусия на тема „Имотите 2012. Нещата, за които не се говори“.
По време на събитието ще се дискутират механизмите за защита от имотни измами, стандартите за предоставянето на услуги от брокери на недвижими имоти, как се прави успешен маркетинг при продажбата на имоти и продажбите на жилища чрез съдебните изпълнители.
Лектори ще бъдат учредителят на Българската асоциация на ощетените собственици на недвижими имоти Ангел Ангелов, ImotiGARD, председателят на Националното сдружение за недвижими имоти Иван Велков НСНИ, Амброзио Йорданов, собственик и управител на ceb.bg, Александър Вакареев, административен управител на Милва Пропъртис, и Георги Палпурин, управител на targ.bg.

http://www.sobstvenik.com/?p=3968

32
В празничните дни ще започнем нещо интересно и надявам се полезно.
Представям ви един напълно нов, и донякъде нелогичен инструмент за защита на имота.
Базата данни за вписани имоти ще бъде качена напълно до  05.01.2012г.
Всеки който желае може да стане част от идеята.
Регистрацията е безплатна и лично осъзната.
Ще бъда благодарен за всички съвети и забележки по подредбата, логиката, смисъла и ползваемостта на сайта.

Весели празници.Имотна измама.

Какво всъщност се случва? Някой решава да придобие вашия имот. Със създаване на поредица от документи той си поставя за цел да се представи като собственик на имота. Начините са много и са описвани хиляди пъти.

Чрез директна продажба на заинтересуван купувач или чрез прехвърляне на подставени лица, които да продадат на краен купувач, вие губите имота си. Сменена е собсвеността на имота ви.
Но има едно нещо, което не се сменя при поредицата от измамни действия. Адресът на имота, номерът на парцела или нивата, номерът на квартала в регулационния план, кадастралният номер.

Ако заявите на обществено достъпно място че имот (нива) №123 в местност „Моята местност” в землището на с. Роден край не се продава, то всеки, на когото е  предложен имотът за продажба, след проверка ще знае и няма да купи.

Това място е регистър ImotiGard.

Ако впишете адреса си с улица, номер, номер на блок, етаж, апартамент, то всеки, на когото е  предложен имотът за продажба, след проверка, ще знае и няма да купи.

Ако впишете, че сте оттеглили пълномощното за продажба на имот с неговия номер, издаден от нотариуса и адреса на имота, за който се отнася, то всеки, на когото е  предложен имота за продажба, след проверка, ще знае и няма да купи.

Ако няма кой да купи, няма да има смисъл и от цялата поредица от неистински документи.

Регистрите на собственост, които познаваме, имат за цел да докажат и обявят правата на собственост върху определен имот.
Настоящият регистър ImotiGard си поставя други цели.
С обявяването, че не желаете да продавате, всеки написал адреса или данните на имота  ви в ИНТЕРНЕТ, ще узнае, че ИМОТЪТ НЕ СЕ ПРОДАВА.
Нарекли сме това действие ГРАЖДАНСКА ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА.
Действието е ваше лично решение, подобно на решението да заключите дома си, когато излизате.

За кого е регистър ImotiGard?
За всеки собственик или съсобственик на имот в България.

Възбрана от собственик, съсобственик
Когато имате наследствени имоти, разпръснати на няколко места в страната, вие реално не можете да осъществявате контрол върху тях.
С вписването на ГРАЖДАНСКА ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА ще попречите на всеки, включително и на съсобствениците ви да се разпореждат с общите ви имоти без ваше знание.

Когато сте дали имот под наем и сте отстъпили реалното ползване на имота, има голяма вероятност, необезпокоявано имотът ви да бъде показван, спазарен и продаден. С вписването на адреса в регистър ImotiGard, тази възможност намалява драстично.

Вписване на предварителни договори за покупка на имот.
Покупката на имот на зелено” с предварителен договор е изгодна, но и високо рискова сделка. От няколко години кризата принуди строителите и инвеститорите да търсят всевъзможни начини да осигурят свежи пари. За съжаление, първият актив, който могат да използват, е обект, за който има сключен единствено предварителен договор.

Двойните и тройни продажби не са екзотика. Дебатът дали, кой, кога и къде да вписва тези договори, тече от години. Докато чакате някъде да се вземе решение, впишете договора си в ImotiGard и защитете парите си. Недовършените строежи са навсякъде около нас и за придобиването им има сериозни апетити.

Официалният старт на регистър ImotiGard ще е 01.01.2012 г.
Вписването на имот е напълно безплатно. Изисква се единствено регистрация и потвърждение.
Администраторите на регистър ImotiGard си запазват правото да свалят от сайта имот, договор или друго вписване, което нарушава добрите нрави, клевети или злепоставя.

Регистър ImotiGard не е законова процедура.
Той е инструмент, който вие да използвате.
Той е вашето отношение към дома и имота ви.

http://www.imotigard.com/zashto-imotigard

http://www.imotigard.com/

33
Фермерите получават от вчера субсидии за отглежданите от тях животни. В понеделник е направен превод на стопаните, които имат биволи и крави, а утре своите средства ще получат овцевъдите. За първи път тази година и биволовъдите ще получат средства.
Това съобщи вчера във Велико Търново земеделският министър Мирослав Найденов. Сумите, които ще получат за една година на глава добитък стопаните, са съответно по 300 лв. за биволите, по 150 лв. за кравите и по 29 лв. за овцете и козите.
http://www.sobstvenik.com/?p=3868

34
ACADEMIA. Сергей Карпов. "Империя Великих Комнинов". 2-я лекция
Продолжение лекции доктора исторических наук, профессора, декана исторического факультета МГУ, члена-корреспондента РАН, руководителя лаборатории истории Византии и Причерноморья МГУ Карпова Сергея Павловича.

[flash=408,356,http://www.vesti.ru/i/flvplayer_videoHost.swf?vid=378524&fbv=true&isHome=false]

35
Сергей Карпов. "Империя Великих Комнинов". 1-я лекция
В лекции Сергея Павловича Карпова - доктора исторических наук, профессора, декана исторического факультета МГУ, члена-корреспондента РАН, руководителя лаборатории истории Византии и Причерноморья МГУ - речь пойдёт о Трапезундской империи, или империи Великих Комнинов, возникшей после взятия Константинополя.

http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=378522

http://www.vesti.ru/videos?vid=378522&cid=460

36
Продадено. Честито на новия собственик. :-*

37
Та така.
Благодаря на всички които се заинтересуваха за офертата.
За да не навлизам в пазарлъци на дребно, обявявам нова цена която е валидна до 30.11.2011г.
350 лв. на декар
Саята е 58 дк.
Пасището е 75 декара вече, с ветроодит който се предоставя и се прехвърлят правата.
З5 дк. вече си имат собственик.

http://www.imoti.net/zemedelski-imot-sofiya-oblast-koprivshtica--anno1963750.html

38
Продавам земеделска земя на която последните 300 години са отглеждани известните копривщенски овце. Три извора, лесен достъп, завет, място за пладнуване. При желание може да се закупи в съседство и пасище 110000 кв.м. също с изграден водопой.

http://www.imoti.net/zemedelski-imot-sofiya-oblast-koprivshtica--anno1963750.html

Малко подробности за земята.
Тези терени са част от един проект за отглеждане на автохтонни породи овце. Предимно каракачанска и аваси. Саята /така се нарича мястото за отглеждане на овце/ е с лек наклон, южно изложение с три извора в парцела. В единия край има гъсто израстнали  дървета, окастрени на височина един човешки бой, където овцете пладнуват. В долната част на имота има вечнозелена трева, която се напоява от оттока на изворите. Големината е 62000 кв.м. Има възможност за отглеждане на около 1800 броя овце. Прилежащото пасище е в съседство и е 110000 кв.м. Има възможност да се наеме още около 300000 кв.м. на много прилична цена от общината. И двата имота попадат в слой за субсидиране.
Пасището е с изготвен ветроодит. Намира се на билото на землището и скоростта на вятъра е постоянна и от една посока. На върха на ветрова фуния където се събират Стара планина и Средна гора над тунела Козница.
Всяка част от земята е затрупана от история, която се усеща почти като физическо присъствие. На границата на пасището има тракийска могила, която от години копаят от тук-там, но май още не се е дала.

Защо се продава.
Споменах че земята е част от проект. За съжаление проекта е личен и неподкрепен от каквато и да е институция. Освен това в района имам още доста земя. Трябват ми свежи пари за да завърша нещо започнато на друго място. За съжаление не откривам кредитна институция която да финансира по разумен начин някое от начинанията.
Заедно със земята мога да предоставя контакти с развъдни асоциации, лични проучвания за породите които са отглеждани, местни особености на породите, пазар на млякото и агнетата.

Има и вариант да изкупя обратно земята след една стопанска година, с договорено оскъпяване.
Субсидиите ще си останат при собственика.
Та така.
Ще отговоря на всеки, проявил интерес и желаещ повече подробности.

39

Светата Православна църква чества на 8 ноември Събор на Свети Архангел Михаил(Архангеловден).
На този ден се почита Денят на Светите Ангели и на Архангел Михаил, вожд на небесните сили в борбата им срещу духовете на мрака и злото.
Архангеловден е смятан за най-големия есенен празник след Димитровден в църковните и народните традиции на българите. Православната църква определя Свети Михаил като един от седемте първенствуващи ангели, които винаги стоят пред престола на Господа. Според религията той представя Божието слово, носител е на Божиите тайни, лечител на недъзите, просветител на душите и молител и застъпник пред Бога.
Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола.
http://www.sobstvenik.com/?p=3764

Български Фолклор - Гайда ( Странджанска )

41
Данъци и такси / НАП и данъкоплатците
« -: 28 Октомври, 2011, 22:30:34 »


В последно време държавата предприе няколко мерки за да следи по отблизо дейността на данъкоплатците. Бяха ограничени плащанията в брой, бяха задължени производители и търговци на горива и алкохол да сложат измервателни уреди в своите обекти, а до края на март 2012 година, всички касови апарати трябва да имат дистанционна връзка с НАП.

Не е тайна, че повечето от тези идеи са стари предложения на НАП, които по една или друга причина досега не са приемани. НАП има своите аргументи да иска тези промени и в този коментар няма да разсъждаваме дали те са правилни или не. Когато НАП иска промени, за да си върши по-добре работата, то и данъкоплатците като „клиенти” на НАП са правото си да поискат промени в системата на НАП, за да могат и те да си вършат по-лесно работата.
За какви промени става въпрос?
http://www.sobstvenik.com/?p=3701

42
Декларацията по чл.16, ал.1, т.11 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване


    От кого се подава – Декларацията се подава от всички задължени за такса битови отпадъци лица /собственици или ползватели/ или от упълномощен от тях представител.

    Кога се подава – Декларацията се подава в случаите, в които един имот няма да се ползва през цялата следваща година и собствениците или ползвателите не желаят да плащат такса за сметосъбиране и сметоизвозване.

    Срок на подаване – Декларацията се подава до 30 ноември на предходната година или в двумесечен срок от датата на придобиване на имота по образец.

    Къде се подава – Декларацията се подава в Община Стара Загора.

    От кого се приема в Община Стара Загора - Декларацията се приема от длъжностно лице в Информационен център и се завежда в регистър, след проверка на обстоятелствата, посочени в нея, като при необходимост се изискват и допълнителни документи. При приемане на декларацията на подателя се издава удостоверение с входящ номер и дата. Декларацията се приема, но поражда последици само когато всички задължени за такса битови отпадъци лица са я подписали.


Указания за попълване на декларацията

1.1. Попълват се имената – собствено, бащино и фамилно и ЕГН на декларатора – физическо лице или наименование на предприятието – собственици или ползватели на дадения имот.
1.2. Попълва се адреса на местоживеене на физическото лице или седалището на предприятието.
1.3. Попълват се имената на представляващия предприятието или на упълномощения представител на физическото лице по т.1.1.
2, 3, 4 и 5 се попълват по начина, посочен в т.1 за другите съсобствeници или ползватели.
6. Попълват се последователно:
партидния номер на имота
вида на имота – апартамент, ателие, земя и др.
точния адрес на имота
годината, за която се отнася декларацията
7. Записва се датата, на която е подадена декларацията.
8. Декларацията трябва да съдържа подписите на всички собственици /ползватели/, а при юридическите лица – подпис на ръководителя или на главния счетоводител и печат на предприятието.
 

43

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 16, ал.1, т.11 от  Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора

За освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване от

1.1.    от ... ЕГН/БУЛСТАТ ................................
   /собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на лицето;наименование на предприятието, БУЛСТАТ/
1.2.    адрес ...
    /адрес на местоживеене на лицето или седалището на предприятието/
1.3.    представлявано от ......................................................................................ЕГН ................................... / собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на представляващия/
2.    и ... ЕГН/БУЛСТАТ ................................
   /собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на лицето; наименование на предприятието/
адрес ...
/адрес на местоживеене на лицето или седалището на предприятието/
представлявано от ................................................................................ ЕГН .........................................
/ собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на представляващия/
3.    и ... ЕГН .........................................
                  /собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на лицето /
адрес ...
/адрес на местоживеене на лицето/
4.    и ... ЕГН ....................................
/собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на лицето /
адрес ...
/адрес на местоживеене на лицето/
5.    и ... ЕГН ....................................
/собствено, бащино и фамилно име и ЕГН на лицето /
адрес ...
/адрес на местоживеене на лицето/

    УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,
6.    Декларираме в качеството си на задължени за такса битови отпадъци лица, че имот с партиден № ............................................, представляващ ..............................................................
..., находящ се на адрес: ...
...
    /гр.(с.), общ. ж.к., ул., бл., вх., ап., ет./
няма да се използва през цялата ............................... г.

Дата ......................            Подпис на декларатора/рите:
1.    ............................................................
2.    ............................................................
3.    ............................................................
4.    ............................................................
5.    ............................................................

44
До
Кмета
На
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
                                                                               
                                                                                                       
                                                                                 
                   
М О Л Б А ПО ЧЛ. 24, АЛ. 1
от Наредбата за определяне и администриране на местни такси и
цени на услуги, предоставяни от Столична община
1. от …...
(наименование на предприятието)
2. със съдебна регистрация №.......................................................................................
3. БУЛСТАТ ...................................
4. Седалище и адрес на управление ....................................................
5. Данъчен адрес  ...................................................................................
 6. Чрез представител ...
 (трите имена) ......................................................................... ЕГН ...............................
7. на длъжност ................................ тел. за връзка    .............................

Уважаеми господин / госпожо Кмет,
 Моля за ........................... година за нежилищен имот на предприятието с 
партиден №  ......................................... представляващ  …………………….. 
адрес: ...
 находящ се на...
 да бъде допуснато пряко договаряне с фирма за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци и такса битови отпадъци да бъде определена по реда на чл. 24, ал. 6 от наредбата.
 ПРИЛОЖЕНИЕ:
 нотариално заверен препис от договор за извършване на услугата по сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци;
 удостоверения за актуално състояние на страните по договора;
 документи съгласно ЗУО, удостоверяващи правото на обслужващата фирма да извършва услугата Дата ....................                   Подпис:...........................

45
  ДО
                                                                          КМЕТА
                                                                          НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
                                                                          ЧРЕЗ
                                                                           ДИРЕКЦИЯ “РТД” - СО
Д Е К Л А Р А Ц И Я ПО ЧЛ. 23, АЛ. 1
от Наредбата за определяне и администриране на местни такси и
цени на услуги, предоставяни от Столична община
                  1.     от
                  ...
                  (наименование на предприятието)
                  2.     със съдебна регистрация №
                  .......................................................................
                  3.     БУЛСТАТ ...........................................
                  4.     Седалище и адрес на управление
                  ..............................................................
                  5.     Данъчен адрес
                  .............................................................................................
                  6.     Чрез представител
                  ......................................................................................
                  (трите имена)
                  ..............................................................................
                  ЕГН ....................................
                  7.     на длъжност .........................................
                  тел. за връзка ..............................
                  Уважаеми г-н/жо Директор,
                  Декларирам/е, че за имот с партиден №
                  .........................................      представляващ
                  .................................................................................................
                  (вид на имота)
                  Находящ се на адрес:
                  ......................................................................................
                  (гр. (с), общ., ж.к., ул., бл., вх., ап., ет.)
                  През ........................ г. таксата за битови отпадъци ще
                  се определя в зависимост от количеството изхвърлени отпадъци и
                  ще използваме следните съдове за битови отпадъци при седмична
                  честота:
                  .............................................../............................................................
                 (вид и брой)                                                 
                                                        (седмична честота)
                  ................................................./..........................................................
                  (вид и брой)                                                 
                                                         (седмична честота)
                  ............................................../............................................................
                  (вид и брой)                                                 
                                                         (седмична честота)
                  Дата ....................                                 
               
  Подпис на декларатора:

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17