Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - OwnerBG

Страници: 1 ... 5 6 [7]
91
Не знам дали в тази тема да си пусна въпроса? Ако бъркам моля да ме извините! На жена ми е  й е харесала една къща по снимки. Показа ми ги наистина изглежда прилично. Свързала се  със собственика ,който е публикувал обявата и той й казал,че къщата  е без вода и не е в регулация !!! Не съм специалист но се изумих. Не е малка постройка.Човека казва,че ВиК искали 6-7 хиляди да го свържат към водата на него и още 2 къщи. Но другите не давали пари. Та въпроса ми е дали постройката е законна? При положение ,че не в регулация? Какви документи да му поискам да видя за да се избистри въпроса и къде да проверя за някакви разрешителни? В общината ли ,къде? Би трябвало да се иска разрешително за строеж и т.н. Ако няма никаква документация законна ли е цялата работа.

Здравей Руско.
Първо поискай скица и документ за собственост на земята.Това че е не е в регулация, не прави автоматично постройката незаконна.Ако има възможност за сонда и водата не е никакъв проблем.Има вилни зони които са застроени по някое от постановленията, без документи но са напълно законни постройки.В техническа служба на общината , попитай някой по нискостоящ служител какво е положението с това място.Една кутия бонбони и бележка с тапа, могат да ти спестят много нерви и пари.
По голям е проблема със състоянието на постройката.Огледай дали има основи, колони от железобетон или някаква масивност на построеното.Ако е на наклонен терен огледай и самия терен за пукнатини, свличания, дерета които се пълнят с вода при дъжд, довлечени клони.
Пусни снимки или обявата за да може да има по конкретни отговори.

92
Много си черноглед. Понеже съм свързан с кадастъра имам наблюдения от кухнята. На много места са влезли отдавна кадастралните карти, естествено има проблеми които постепенно се изчистват. Но пък и как може без проблеми. Аз съм виждал 2 нот.акта на различни хора за едно място/земя. А и нерядко документите, представени на нотариус за изваждане на нот. акт съдържат разминаващи се данни (основно площ). Навсякъде в държавата има корупция, нима при частните геодезически фирми няма да има. И като заснемат някакви обекти границите няма да са удобни на почерпилия ги. Да не говорим, че хората ако не си представят нотариалните актове ще има много пропуски.
Това е поредния начин държавата да събира пари. Ако искаш да си продадеш апартамента, трябва да си изкараш скица от кадастъра, въпреки че е описан подробно в нот.акт, а може би има и скица. Не разбирам и защо скиците важат само 6 месеца. Да има някакви природни катаклизми (земетресения, свлачища...) да се промени имота ти.
Проблеми че има доста, ама чак драма....

Щом си свързан с кадастъра би трябвало да знаеш какво стана в Горна баня.По гадно в пъти ще е в Княжево и Панчарево.За община Искър не мисля даже.
В центъра какви схеми на апартаментите ще се издават и господ не знае.
За Нови Искър, Обеля, Божурище да си говорим ли. Я кажи колко струва една поправка в кадастъра и за колко време е.Дали купувача ще изчака, ако изобщо се намери.

93
AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap - Live in Sofia, Bulgaria, 14.05.2010

94
AC/DC - The Jack (Sofia, Bulgaria, 14.05.2010)

 *drink5* *drink5* *drink5* *drink5* *drink5* *drink5*


95
AC/DC - Thunderstruck (Sofia, Bulgaria, 14.05.2010)

96
И ще го усетим много скоро.
Педстои да влезнат в сила кадастралните карти на няколко района в гр. София.
Изготвени са безобразно, с огромно количество недопустими грешки.
Тук ще се побликува инфо кой и къде е спечелил търг за изготвяне на кадастрални карти и какви са сроковете за обжалване.
Предстои ни драма в пъти по голяма от възстановяването на земеделските земи в реални граници.

97
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=481708

Как се изпари имот на пенсионери
автор Росица Николова

“Виждате ли къщата ми? А цветята на жена ми в градината? Металния навес? Старата “Лада” под него?”, пита Александър Киряков. Обикаля из двора си, от вълнение чак сдъвква думите.

Водим абсурден диалог в имота му край Сливенските минерални бани. Виждам, виждам! Как да не виждам, като ме следи изкъсо дали вървя след него. След всяко ръкомахане поглежда многозначително, клати глава. Къщата му е скромна, едноетажна, с две малки стаи. Наскоро си е сложил нова, бяла дограма. Ама не му е останало време да “обърне ръбовете”, както казват майсторите.

Ладичката му е стара. Тук-там ръжда, но сигурно все още е в движение. Навесът? Навес като навес.

99

Ето го... :) *drink1*
Това OwnerBG ли е  :D


Споко Додо2, аз съм от другата страна на апаратчето.
Обаче забелязах че с такива камбани бяха все отбрани люде, на една възраст и на едни килограми.Страхотни симпатяги.
Явно са купили униформите от някой концерт.

100
Благодаря Муза, но един ден не рових из форума и вече съм изостанал.
Би ли пуснала като инфо в нарочната тема, лесния начин за качване на снимки.
А човека е емблематичен за поколението на 80те.

101
Духът на рока е жив.
И камбаната бие без значение от годините.
Да преживеем отново снощното чудо.


AC DC Big Gun

102
Съвсем си е на място.

103
Място за музика и добро настроение


AC/DC - The Jack

Страници: 1 ... 5 6 [7]