Не знам дали в тази тема да си пусна въпроса? Ако бъркам моля да ме извините! На жена ми е й е харесала една къща по снимки. Показа ми ги наистина изглежда прилично. Свързала се със собственика ,който е публикувал обявата и той й казал,че къщата е без вода и не е в регулация !!! Не съм специалист но се изумих. Не е малка постройка.Човека казва,че ВиК искали 6-7 хиляди да го свържат към водата на него и още 2 къщи. Но другите не давали пари. Та въпроса ми е дали постройката е законна? При положение ,че не в регулация? Какви документи да му поискам да видя за да се избистри въпроса и къде да проверя за някакви разрешителни? В общината ли ,къде? Би трябвало да се иска разрешително за строеж и т.н. Ако няма никаква документация законна ли е цялата работа.
Здравей Руско.
Първо поискай скица и документ за собственост на земята.Това че е не е в регулация, не прави автоматично постройката незаконна.Ако има възможност за сонда и водата не е никакъв проблем.Има вилни зони които са застроени по някое от постановленията, без документи но са напълно законни постройки.В техническа служба на общината , попитай някой по нискостоящ служител какво е положението с това място.Една кутия бонбони и бележка с тапа, могат да ти спестят много нерви и пари.
По голям е проблема със състоянието на постройката.Огледай дали има основи, колони от железобетон или някаква масивност на построеното.Ако е на наклонен терен огледай и самия терен за пукнатини, свличания, дерета които се пълнят с вода при дъжд, довлечени клони.
Пусни снимки или обявата за да може да има по конкретни отговори.